Start with why

en de realiteit van organisaties.

Veel mensen in het bedrijfsleven zijn bekend met Start with why van Simon Sinek. Een erg inspirerend verhaal en met name de eenvoud van de Why spreekt enorm aan. Het voelt voor veel mensen aan als ‘de kern’ waar omheen een organisatie draait, of zou moeten draaien. Maar…

Als we eenmaal die ene inspirerende zin hebben, hoe maken we dan de brug naar de medewerkers en klanten? Hoe zorgen we ervoor dat dit inzicht de organisatie werkelijk optilt en de vooruit brengt? Dat de medewerkers ‘hem’ (die zin) ook daadwerkelijk voelen en er eigenaarschap over nemen. Dat klanten zeggen: Ja!, dit is wie jullie zijn.

De daadwerkelijke verandering van een organisatie is veel lastiger dan we vaak op voorhand denken (bijvoorbeeld de transformatie van een ‘What’-gedreven naar een ‘Why’-gedreven organisatie).  “Misschien voelt/begrijpt de organisatie ‘in de top’ waar het overgaat, maar ‘hier beneden’ ziet het er allemaal anders uit.”, zou zo maar een statement kunnen zijn van een medewerker.

In de conferentie ‘transforming companies into communities: from purpose to practise’ gaan we met deze vragen aan de slag. Hoe krijgen we de Why (of the Purpose) van organisaties nu naar de praktijk gebracht. Wat is lastig? Wat is onmogelijk? Waar zit de invloed en hoe kunnen we hefboom vinden voor duurzame verandering. Samen onderzoeken we naar methodes en tools waarmee we in onze eigen realiteit aan de slag kunnen.

Herken je dit probleem in jouw organisatie? Kom dan met je collega, je baas, je mede-ondernemer of mt-lid naar deze conferentie.

Ja ik wil mij aanmelden!